Daiichi Sankio i.s.m. Tergooi MC

Ontwikkeling patiëntanimaties boezemfibrilleren

Animatie / Design / Art direction

tergooi_animatie_12

De opdrachtgever

Wie is Daiichi Sankyo?

Daiichi Sankyo is een Japans farmaceutisch bedrijf met vestigingen in meer dan 20 landen, waaronder in Nederland. Zij zijn de pionier achter toonaangevende geneesmiddelen en dragen bij aan de verbetering van talloze levens, onder ander op gebied van cardiovasculaire aandoeningen.

De vraag

Daiichi Sankyo heeft ons gevraagd een serie van 6 uitleganimaties te ontwikkelen rondom boezemfibrilleren. Ze gaan gebruikt worden om patiënten op een laagdrempelige manier te informeren over verschillende factoren rondom de aandoening, leefstijl en behandeling. De animaties worden ontwikkeld in samenwerking met de afdeling cardiologie van Tergooi MC, met de mogelijkheid om ook door andere instellingen (gepersonaliseerd) ingezet te worden.

Het resultaat

We hebben een universele animatiestijl ontwikkeld met herkenbare elementen die linken aan Tergooi MC. De grootste wens én uitdaging vanuit de cardioloog was het anatomisch correct laten kloppen van het hart in zowel het normale (sinus)ritme als tijdens het boezemfibrilleren. Hier is dan ook veel aandacht aan besteed. 

De eerste animatie wordt al veelvuldig gebruikt om patiënten te informeren en de reacties zijn heel erg positief. De overige animaties zijn nog in ontwikkeling.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Inspiratie

tergooi_animatie_inspiratie

Schetsfase

Storyboard_voorbeeld

Uitwerking animatie stijl

tergooi_animatie
tergooi_animatie_2
tergooi_animatie_11

Storyboard

Storyboard_tergooi
tergooi_animatie_4

Het resultaat

Video afspelen

“Patiënten met boezemfibrilleren snappen waar antistolling voor dient en zijn meer therapietrouw. Daardoor worden ze beter beschermd tegen een beroerte. Patiëntvideo’s bieden de mogelijkheid om op elk gewenst moment, voor of na een gesprek met een arts of verpleegkundig specialist, te worden bekeken.”

Hoe kunnen wij jouw helpen?